- Élet Máltán - Málta Most -

Újra az állami fogorvosnál

2016/08/23. - írta: manapi

Nem, most nem miattam. Apa foga durrant be, de nagyon csúnyán, persze pont hétvégére, ahogy azt illik neki. Szombatra a bal oldalon hátul elkezdett fájni a foga, ahol egyébként egy híd van, később pedig az állkapocs tövében szép nagy diónyi gumója is lett. Nagyon aggódtam, de Ő se volt túl nyugodt, igaz Ő az anyagi része miatt jobban sopánkodott, hiszen hónap vége van, és szombaton csak magánfogorvosi rendelők vannak nyitva. Oké utólag tudjuk, hogy a GP Clinic (háziorvos) Mostában vagy a Mater Dei is segített volna, de nem kockáztattunk, hogy ha nem szakirányú orvos vizsgálja meg talán valamit elnéznek. Apa arcát látván ez nálam már a vészes kategória.

Szombat délelőtt elment a legközelebbi fogorvoshoz, de tudtuk, hogy kezeltetni nem fogjuk tudni, csak valahogy ki kell húzni hétfőig, amikor majd az állami fogászaton ingyen ellátják. Meg is viszgálta egy doki, és megállapította, hogy valamilyen fertőzéses, gyulladásos kombináció miatt dagadt be az arca, és gennyesedett be a fog alatt (brrr). Így kapott antibiotikumra és fájdalomcsillapítóra receptet, és mehetett is. Vasárnapra ez a két gyógyszer szépen le is vitte a duzzanatot, már fájdalma sem volt, láthatóan javult.

Hétfőn reggel Ő is megjárta a kanosszáját Mater Dei fogorvosi rendelőjéig, bár kicsit felkészültebben, mint én korábban. Kiderült például, hogy neki nem kellett regisztrálni, mert már benne volt a rendszerben, így csak a várakozás-vizsgálat, várakozás-röntgen, várakozás-vizsgálat idejét kellet kivárnia. Temérdek idejében meg is reggelizett, fogat is mosott, és még időpontot is kért nekünk check up-ra, vizsgálatra. Hiszen fájós fogat húznak, de ha elmegy az ember a szokásos felülvizsgálatra, és ott találnak valami tömni vagy gyökérkezelni valót, úgy gondoljuk akkor ellátják az embert ingyen. Hát erre a dátumra inkább csak félig voltam felkészülve:

wp_20160823_07_23_46_pro_2_1.jpgIgen: 2017.09.20, azaz 1 év 1 hónap múlva mehetünk is. A nagyobbik lányomnak is kértünk egyből időpontot, szerencsére legalább egy napra kaptunk! De lehet, hogy a kicsi lányomnak is kellett volna kérni már most.... Mindegy ez csak a bebiztosításunk, ha úgy alakulna, jobb ha van legalább már egy időpontunk, azért leginkább abban bízunk, hogy nem lesz probléma később elmenni a magánorvosokhoz, ha bármi problémánk van, és végül is a magán dokiknál a check up se túl drága (csak most nekünk), ha azt nézzük, mert 10-15€-ért már átnézik a fogakat. Csak a további kezelések kerülhetnek sokba sajnos. 

Visszakanyarodva Apára, kiderült, hogy a leghátsó foggal van gond, amire a hidat építették még régen, és valamitől mostanra eléggé lerongyolódott (igaz előzmények nem voltak ezzel kapcsolatban), talán lehetne gyökérkezelni és ezzel megmenteni, de persze az állami fogorvoslásban ez nem jár, így péntekre kapott időpontot foghúzásra. Azóta agyalunk, hogy legyen, hiszen fontos lenne megmenteni is, de a doki szerint nem valószínű, hogy lehet. Még nincs vége ennek a sztorinak se.

Majd elfelejtettem, milyen sűrű napok jönnek felénk. Hamarosan egymást követik majd a családtagjaink, lesznek átfedések is, és vagy másfél hónapig be leszünk táblázva. Hiányoznak az emberek, főleg azért, hogy kicsit ne csak a gyerekekkel töltsem mindennapjaim, és ők is biztosan örülni fognak hogy ismerős rokonokkal fognak találkozni, játszani. Ahogy az is nagyon jó volt, hogy nemrég itt volt a barátnőm, de sajnos beárnyékolta, hogy betegek lettek a gyerekek, és nem tudtunk együtt mászkálni. Ettől függetlenül örültünk nagyon, hogy feldobta kicsit a hangulatunkat. A nagylányom azóta tudja a cipőfűzőt masnira kötni, ezúton is KÖSZI! 

Apukám 60. születésnapjára kapta tőlem és a nővéremtől a repjegyet, nyaralni jön és unokázni, de emellett hoz nekünk egy nagy bőröndnyi hasznos holmit is: téli cuccokat a gyerekeknek és nekünk, egy-két játékot, az autóhoz gyújtótrafó (csak hogy érezzük csőstül jön: az autó sincs teljesen rendben), majd meglátjuk mi fér bele a 20 kilóba. 

Bízom benne sokat tudunk majd Apával pihenni, együtt kikapcsolódni, feltöltődni ezeken a napokon. És hogy fokozzam Apa nemrég talált az utcán egy 5 euróst, én meg azelőtt a tengerben egy 10 Centest, és tegnap a játszótéren 80 cent aprót is, de azt otthagytuk mert valószínű valamelyik gyerek felejtette el, vagy hagyta szanaszét. Ki tudja, talán ezek az apró jelek, hogy anyagilag is helyére kerülünk. Apa próbaideje (hat hónap) hamarosan lejár a cégnél, és két nap múlva tudnak leülni a fizetésemelésről beszélni. A jövő hónaptól lényegesen magasabb fizetésért szeretne, hiszen többször mérnöki munkát végez, és teljesen önállóan dolgozik, jól! Drukkoljatok!

Utóirat az időjárásról. Annyira nem egyhangú most nálunk se, eddig stabilan 31-35 fokok voltak, éjszaka 25-27, nagyon kellemes volt. Tegnap hírét kaptam, hogy Magyarországon erős és nagyon esős hidegfront alakította az időjárást egész nap, ez mára hozzánk is elhozta a változékony időjárást, azaz ma hajnalban még az eső is esett. Hihetetlen, le is fotóztam, bár nem látszik semmi... Mivel a hétvégén oda kánikulát jósolnak gyanítom itt is hőség lesz, és nyugodt idő, általában bejön ez a népi megfigyelésünk!

wp_20160823_06_56_40_pro.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr1110423858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is