- Élet Máltán - Málta Most -

Festa Frawli - Mgarr 2016

2016/04/11. - írta: manapi

Eper Fesztivál

Az idei EperFeszt-et Mgarr-ban tegnap tartották, ahova mi is kilátogattunk. Reggel még nagy szervezgetések voltak, hogy milyen irányba buszozzunk, mert közben érkeztek az információk, hogy elég tömöttek a buszok a főváros felől. Így mi inkább a másik irányból, Észak felől közelítettük meg a helyszínt egy átszállással, és bár erre kevesebb busz jár és ritkábban, ettől függetlenül jól döntöttünk, mert kényelmesen utaztunk. Visszafelé már nehezebb volt, sajnos nem álltak meg a buszok a megállónkban, és sok várakozás után úgy döntöttünk inkább taxizunk, de erről még írok a poszt végén.

A fesztivál területe bent volt a falu szívében. A fő téren a templomnál (ami giga nagy, ahhoz képest hogy egy pár utcás falucska) fel volt húzva két színpad is egymástól 50 méterre (ezeket sok helyen egyszerre is lehetett hallgatni, nagyon felemelő volt), ahol helyi kislányok és fiúk énekeltek popdalokat, és táncoltak néptáncot szép helyi viseletben. Nem figyeltük a műsort inkább megkerestük a közeli játszóteret, ahova le lehetett kicsit tenni a gyerekeket. Sokan voltak természetesen: egy-egy finomságért elég sokat kellett volna sorban állni, így inkább olyanokat választottunk ahol gyorsan ment a dolog. Például vettünk egy nagy doboz epret 2,5€-ért (szerintem 1 kg lehetett, de lehet csak fél), az édességek pedig 2€ körül voltak. Volt mindenféle epres finomság, például eperbor, amit végül nem vettünk, de mivel elég helyi dolog, úgy voltam vele, majd máshol veszek kóstolásra.

Hazafelé taxi, ahogy írtam is korábban. Ez úgy zajlott, hogy a barátnőm (az Ő családjával mentünk a fesztiválra, a párja itt született, Ő pedig 3 éve él itt, és van egy 11 hónapos fiuk) meglátott egy kisbuszt parkolni kicsit odébb , mondta odamegy, megkérdezi mennyiért vinne el minket Bugibba-ba. Én abszolút nem gondoltam volna hogy az taxi, fekete színű volt és valami ugyan volt az oldalán, meg egy free wifi logo, de semmi egyéb jelzés. Telefonálgatott valakinek (??) a sofőr ürge és 17€-t mondott. Végül elfogadtuk, mert a 4 felnőtt két baba meg egy nagyobbacska gyerek kényelmesen elfért az autóban, és fogalmunk sem volt meddig kéne még buszra várni és ha érkezik is arra felférünk-e, megáll-e majd egyáltalán. Persze itt az autókban, taxikban nincs gyerekülésezés (azért néhányan használnak, rendszerint külföldiek), szerintem nem is kötelező, vagy ha igen a kutya nem figyeli. Ölbe a gyereket babakocsikat hátra és indulhatunk. 20 perc alatt így kényelmesen haza értünk. Jó volt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr998587176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is