- Élet Máltán - Málta Most -

védőoltások máltán

2016/07/05. - írta: manapi

Szinte teljesen ugyanazokat az oltásokat kapják itt is a gyerekek, csak van amit más életkorban, és más gyakorisággal. Hogy mi ennek az oka azt nem tudom, és hogy miért nincs teljesen egységesen szabályozva az EU-n belül azt se, de annak mindenesetre nagyon örülök, hogy az oltási könyvünk kétnyelvű. 

A Mosta-i klinikára kellett mennünk, ahol egy külön szobát kapott az épületben a National Immunisation Services. Tegnap 11-re volt időpontunk, és bár én egy kicsit krákogok, és fáj a torkom, szerencsére a csajok nem betegek. A rendelőben jó 15 fokkal hűvösebbet tartanak, majdnem meg is fagytunk, de gondolom a gyógyszerek miatt meg a többi eszköz miatt ez muszáj. Két nagyon kedves nővérkeforma máltai hölgy volt bent, akik tüzetesen és alaposan átvizsgálták a lányok oltási könyvét, majd felvezették a gépükbe, és kiböngészték a hiányosságokat, amiket beolthatnak. Végül is minden megvolt ami kellett, kivéve a Hepatitis B elleni oltásuk (ezt Magyarországon iskola előtt adják, de örülök, hogy itt előbb, mert a higiénia nem a legjobb, és a csapvíz sem jó minőségű), és a nagylánynak MMR emlékeztető oltás (amit otthon nem adnak), a kicsinek meg az első MMR. Szóval mind a ketten két szurit kaptak a vállukba, de szerencsére nagyon jól viselték. Furi, de itt úgy látszik nem szokás fertőtleníteni az érintett területet mielőtt beadják, viszont legalább utána letörölték a kifolyt lötyit, és kaptak egy-egy szép barna ragtapaszt is. (Vicces, a nagylányomat egész nap kérleltem, már-már könyörögtem, hogy had szedjem le azt a tapaszt, de nem akarta mert az biztos nagyon fááááj. Az oltásnál egy nyekkenés se volt, ezzel meg mit össze kínlódtunk.... Igazi 3 és fél éves dackorszakos viselkedés, de este végül csak sikerült lekapni róla. :) )

Még gyorsan elmondták a nénik az esetleges mellékhatásokat, mit kell tenni, hova forduljak, ha gond van. Beírták a kis könyvükbe amit kellett, tehát nem kaptam újat, ezt vezetik tovább, és beírták a következő Hepatitis B oltásra kapott időpontot is ceruzával, hogy el ne felejtsük. Tényleg nagyon alaposak és kedvesek voltak!

Mindeközben egyébként az otthoni védőnőmmel is kapcsolatban vagyok, és itt is elrebegem hálámat, mert olyan nagyon kedves, és mert rengeteget segít nekem eligazodni minden gyerekekkel kapcsolatos dologban. Ritka az ilyen önzetlen ember, aki szereti amit csinál, és ért is a munkájához! Én már rég nem az internet böngészésével indítok, ha pölö valami pöttyöt észlelek a gyereken, vagy fogzáskor kidudorodik, begyullad az ínye, mert attól, amiket lehet olvasni csak pánikrohamot kapok, hanem inkább hívom Őt! Köszönöm!

oltasi_rend_maltan.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr168867334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is