- Élet Máltán - Málta Most -

kaja és ügyintézés ebédidőben

2016/03/11. - írta: manapi

bankszámla

Máltára beköszöntött az esős, változékony tavasz. Ma reggel jégeső, villámlás, amolyan nyári zivatar szerűen. Mellé "csak" 14-16 fok napközben, ami azért kellemesnek mondható, főleg ha süt a nap.

Apa az ebédidőket kihasználva elsétálgat erre-arra Valettában, a munkahelye körül és próbálja megtalálni a megfelelő ebédet. Legutóbbi kaja képen:

_640e4e299d878372664ff9c02a1bc860c181bc2f12c7100dd2_pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Ez valami halas csoda friss zöldséggel és babbal, azt mondta olyan az íze mint a tonhalnak, de nem tudja az van-e benne. Ízlett neki, pedig Ő nem egy gourmand! 1,30 Euro ami jó árnak számít, de sajna nem lakott teljesen jól vele, még egy felet meg bírt volna enni. Egyébként többször evett már pizza szeletet, ami szintén ilyen ár körül van. Mindenesetre egy hét múlva eheti a főztömet újra, és szezonban az is lehet hogy nagyobb lesz a választék a street food kajákban is... :)

Ha pedig nem kajál és nézelődik, akkor ügyet intéz. Próbált már bankszámlát nyitni, mert a munkáltató szeretné utalni a bérét, de a helyi bankok nem túl készségesek sajnos. Sokan ki szeretnék használni a kedvező adózást Máltán, ezért óvatoskodnak, és a nyitáshoz mindenféle igazolásokat kérnek. Hol munkáltatóit, hol az előző bankoktól referenciát, de olvastunk olyat is, hogy csak határozott fellépés kérdése a pozitív ügyintézés. Sajnos ez Apának még nem jött be. Hiába lobogtatott már munkaszerződést, konkrét ajánlást kérnek a munkáltatótól, de ahány bank annyi variáció, hogy mit kéne benyújtani. És nem lennék meglepve, ha minden ügyintéző is mást akarna, mikor milyen kedvük van.

A munkába utazgatás még mindig nagyon sok időt elvesz, de azt írta nagyon gyorsan elrepült a hét. Hát még ha ott leszünk. Mi már lázasan pakolunk, és kiszámolósdi van, hogy a kajából mennyit vegyünk, ne maradjon sok felesleg.

Címkék: kaja bankszámla
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr568465332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is