- Élet Máltán - Málta Most -

tallinja card

2016/04/02. - írta: manapi

Megkaptuk a Tallinja kártyánkat (a helyi bérlet az utazáshoz). 6 hete rendeltem még Magyar honból és tegnap próbálták kézbesíteni, de nem voltunk itthon. Mivel a szombat itt szinte mindenkinek munkanap, ezért ma újra kihozta a postás, és Apa át is vette, nekem nem is kellett aláírnom semmit (pedig ajánlottan nekem lett címezve.. :).

Az igénylése igazán egyszerű volt, online regisztrálni kellett a www.publictransport.com.mt és befizetni - ha jól emlékszem - 5€ regisztrációs díjat és 20€ kezdő feltöltést, amit aztán le lehet utazni. Így egyébként olcsóbb az utazás, mintha jegyet vásárolnék, és ha annyit utaznék egy hónapban, hogy elérem a 26€, akkor a további utazások ingyenesek az adott hónap végéig. Kivéve az éjszakai utazás, azért mindig kell fizetni. Használni felszálláskor kell: a sofőrnél van egy leolvasó, amihez hozzá kell érinteni a kártyát és ha két órán belül újra használva van, akkor nem von le újra díjat, kivéve ha éjszakai járatra tér át az utas. 

Azt figyeltem, hogy itt szinte minden lakásnak van erkélye, vagy terasza, de előfordul, hogy mindkettő, vagy az egyikből több is! Tetőtéri és földszinti lakásokhoz rendszerint hatalmas terasz jár. Nálunk két kisebb erkély van. Mivel hosszúkás a lakás így mindkét vége utcára néző szobára végződik, amik ugyan ablakosak, de a szobák mellé egy kis teregetős erkélyt így is bezsúfoltak. Egy séta alkalmával pedig erre a gyöngyszemre találtam:

wp_20160401_18_00_17_pro.jpg

Nagyon megtetszettek a felső szinten kinyitható napernyők, meg szép színes is. Egyébként rengeteg üres telek van a környéken, és még több eladó lakás. 

Mentünk egy kört a környéken, és megnéztük - egyelőre - kívülről az Aquarium-ot. Mellette van egy klassz játszótér, amit persze ki is próbáltunk. Ma nagyon szeles volt az idő, így nem volt ott senki, de egyébként nagyon népszerű és sokan járnak oda. Nekem egyelőre a Kennedy Parkban lévő játszi sokkal jobban bejön, ez ugyan dizájnosabb és nagyon ötletesen vannak megépítve a játékok, de szerintem inkább 5 éves kortól élvezhető. 

És volt néhány érdekesség is útközben, erre arra...

Közben Unokatesó Felesége is talált munkát egy hotelban, szobalányként, ami olyan 10 perc sétányira van. Neki sem kellet sokat várnia, hogy behívják interjúra, önéletrajz beadás és kezdés közt egy hét telt el. Igaz az első adandó munkát elvállalta. Most intéznie kell adószámot és egyebeket, így lesz hivatali megjelenése pölö az ETC-be. A bére egy hónapra lett megállapítva, úgy hogy két szabadnapot (off-ot) kért egy hétre, 710€ plusz a jattot, amit a vendégek hagynak elteheti. Azt mesélte most pörgés van, mert a Lost and Found fesztivál miatt sok vendég van a hotelban és kevés a szobalány, ráadásul ezek az angolok fiatalok bizony megdolgoztatják az embert. Valószínű azért nyáron is hasonló pörgésre lehet majd számítani, talán kevesebb piás üveggel...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr128555198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is