- Élet Máltán - Málta Most -

egyelőre ez a kedvenc strandom

2016/06/20. - írta: manapi

Gnejna Bay

El merünk indulni csak délelőtti, vagy csak délutáni strandolásra is, mert nem érezzük úgy hogy feleslegesen cuccoltunk fel ezer dolgot, és milyen rossz cipekedni, így inkább ott töltjük az egész napot. Merthogy most már be a kocsiba, és irány a BEACH, aztán haza ha úgy akarjuk!

Persze megint egy újabb strand, mert addig meg nem állunk, amíg körbe nem jártuk a szigetet, és még van is jó pár, de ez a legutóbbi igazán tetszik. 

Gnejna Bay a neve, ami a Golden Bay mellett van nem sokkal, viszont sokkal kevesebben vannak itt (legalábbis most), és parkolni is egész közel lehet a parthoz, ami külön öröm volt. Wc is itt a parkoló mellett van, és két büfé, ahol csak egy fagyit vettünk a nagylánynak 1,50€-ért. Elfogadható ár, a mennyiség tükrében (a szokásos kis pohár).

Nem túl széles és hosszú a part, viszont a tengerbe kétoldalt hosszan be lehet sétálni, kábé mint a Balaton déli partján, középen viszont úszócipő húzása kötelező, ha valaki arra szeretne sétálni, mert méretes sziklatömbökkel van tele. Szorosan egymás mellett vannak, és a résekben pedig rengeteg tengeri süni, meg tengeri rózsák és még ki tudja mi, úgy hogy erre nem is igazán sétálgatni kell, hanem alámerülni. Vagyis alámerülni sem annyira, mert van ahol csak 20 cm van a szikla és a víz felszíne között, épp elfér egy ember fekve, így megkapaszkodva lehet nézelődni, nagyon nagyon szép! Kétoldalt is vannak sziklák, van ahol a szikla alá is lehet úszni, de én nem mertem, majd talán együtt Apával (ha végre lesz ilyen alkalom). Sok szép halat láttam viszont, meg egy olyan terület is volt ahol rengeteg tengeri fű volt, már-már az volt az érzésem egy mező fölött úszok! Láttam jóó nagy halakat is, de a medúzák már továbbálltak, sajnáltam, mert néztem volna még egy kicsit őket is. Lehet bérelni itt is napágyat, napernyőt, és vízi játékokat, vízibiciklit, kajakot stb... Van egy rész ahol ugrálni is lehet a vízbe, mert ott épp elég mély ehhez a víz. Ugráltak is felnőttek, gyerekek egyaránt. A kilátás is gyönyörű, egészen Gozó szigetéig ellátni. 

A képeken a tenger ahol kicsit sötétebb árnyalatú, ott sziklás, ahol világosabb ott homokos. Bal oldalon még lehet látni csónakházakat, amikbe rendszerint élnek emberek (igaz ez tilos), barátnőm mesélte, hogy nagyon jó egy ilyenben lakni, bár ez szerintem egy külön életforma. A képek egész szépen visszaadják a homok rendkívüli sárga színét. Igazi Máltai árnyalatok! +1 apja lánya együtt búvárkodnak kép. Egészen 5 percig bírta bent a vízben és 15 percig öltöztette fel Apa a teljes harci díszbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr128826422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is