- Élet Máltán - Málta Most -

vodafone roaming

2016/03/05. - írta: manapi

Egy kicsit elkiabáltam az előző posztban ezt a Voafonos roaming csodát. Bementem, hogy elintézzem és kiderült hűség van a kártyákon amiket flottában használtunk, és elég kemény kötbért rónának fel, ha variálnék velük, így egyelőre marad minden. Viszont a hölgy megsúgta, hogy március végén lesz valami változás a roaming díjak terén, és várjak, mert lehet jól is járhatok még. Egyelőre tehát ha valaki csevegni szeretne velem marad a viber és skype, hogy ne fizessünk érte sokat. Aztán ha lesz varia, akkor jelezni fogom.

Egyébként pakolási lázban égek, hiszen az előre küldhető bőröndöt hamarosan fel kell adnom, és bizony most döbbenek csak rá, mi mindent kell nélkülöznöm majd. De Apa figyelmeztetett is, hogy bizony kemény idők várnak ránk, és az elején nagyon nehéz lesz, hiszen sok dologban úgy kényelmesedtünk el, hogy észresem vettük, és főleg nem gondoltunk a hiányukra. Úgy érzem erre nem lehet felkészülni, és most kell igazán sokat tanulnom a nehézségekből, na meg a legjobbat kihoznom belőlük. Így a bőröndöt a tényleg fontos, és a közeljövőben is hasznos holmikkal töltöm meg, és mindenből csak egy kicsit. Pölö egy ideig nem lesz váltás ágynemű és a törölközők is csak kis méretben lesznek (bár ez nem teljesen így van, mert vettünk korábbanilyen mikroszálas icipicire összhajtható és ultrakönnyű törölközőket csak az inább strandoláshoz jó), kevesebb játék és mesekönyv, konyhai felszerelés és háztartási cucc. Ami fontos és kimarad, azt ott kell beszerezzük. Még szerencse hogy azért olyan sok mindet idáig se halmoztunk föl, mintha csak tudtuk volna.

Ételek terén nem kell annyi mindenről lemondanom, (ha csak nem döntök úgy), mert mindent be lehet szerezni,  szervezés és pénz kérdése. Tervezem, hogy halat hallal szeretnék enni, és kedvem van felfedezni a halpiacokat is. Továbbá - kicsit ugyan messze a lakástól-, de van Lidl is, és Apa azt mondta, nagyon sok olyan termék megtalálható benne, amit itthon is vásároltunk rendszeresen.Sőt a többi (főleg kisebb) bolthoz képest, magasan a legjobb áron van, és ugyanúgy árul hétről hétre egyéb akciós termékeket is, amik sokszor hasznosak, még ha nem is olyan tartósak.A beszámolók alapján eléggé le is rabolják, mert eddig bármit kértem, hogy szerezzen be, pár nap múlva egyet se talált meg. Kb. 4-5 boltjuk van a szigeten, de sajna nem egyszerűen megközelíthetőek, néha órákig tart odabuszozni. így egy nagy bevásárlást 2 gyerkőccel biztos nem fogok tudni egyedül elvégezni. Vasárnap egyébként ott is zárva tartanak a nagyobb áruházak, üzletek, bár a kisebb boltok és persze éttermek, vendéglátós helyek nyitva vannak.

A tipikusan magyarnak mondható fűszerek és ételek is beszerezhetőek, van egy magyar online bolt akik házhoz szállítanak, és olvastam, hogy vannak lengyel boltok, ahol nagyon hasonló a kínálat, mint a magyar polcokon. Ezek mondjuk jóval magasabb áron. 

Egyéb helyzetjelentés a szigetről. Apa ugye már bejár 4 napja Valettába a buszpályaudvarhoz dolgozni, oda helyezték ki a munkaállomását, közel ahhoz az építkezéshez, amin dolgoznak (Ő most műszaki rajzolóként). Kis fejetlenséggel indult, azóta gondolom már ellátja a rá bízott feladatokat, ami elmondása alapján nem kevés, de a munkaidő lejártával eddig mindig eljött, túlóráznia nem kellett. Viszont az oda és vissza út nagyon hosszú. Igaz hozzászokott, hogy az utóbbi három évben nem utazgatta el a napját 20-30 perc alatt ért be a munkahelyére, és ez most legalább egy-másfél óra. Ettől elég frusztrált, mert korán kell kelnie (amit nagyon utál), hogy 8 órára beérjen, plusz van egy órás ebédszünet amit hosszúnak talál, és ennek megfelelően délután 5-kor indulhat csak haza, ami igazán csúcsidőszak a forgalomban. Hazafelé így van hogy másfél órát utazik, és már előre aggódik milyen kevés időt lehetünk majd együtt. Nyilván ezek a dolgok nekem sem tetszenek, de olyan sok békát kell majd még lenyelnünk, és tényleg jó képet kell vágnunk hozzá, hiszen mi döntöttünk így, és bízunk benne jobb lesz idővel! Unokatesó interjúkra jár, és keresgél, mi meg itthonról drukkolunk neki. 

1a664e4f-be0c-491a-be5d-404e887a87b1.jpg

Jelenleg már kicsit változékony az időjárásuk, és a lakásban sincs túl jó idő: 16 fok. Penészt nem láttak még a falakon, remélem nem is lesz, állatokkal sem találkoztak lakáson belül (a csótány és egyéb állatkák elég elterjedtek a szigeten). A főbérlőnek leadtak egy listát amiket még szeretnénk és hiányoznak, például szőnyeg, porszívó, ruhaszárító, sötétítő függöny... Úgy néz ki elég segítőkész a Hölgy, és sok mindent be fog nekünk szerezni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr838446310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is