- Élet Máltán - Málta Most -

Húsvét Máltán

2016/03/28. - írta: manapi

Itt a húsvét Nagy Péntekkel kezdődik, ami munkaszüneti nap, de egyéb szokatlan dolgot nem fedeztünk fel. Sokan voltak az utcán, tehát sokaknak volt szabad a péntekje, ami elég nagy kincs erre felé, hiszen a vendéglátásban dolgozók még duplázhatnak is ezeken a napokon. Máltán elég sok az ünnepnap, szinte minden hónapra jut egy (Public Holiday).

Felfedeztünk még egy nagyon közeli játszóteret a Kenedy parkban, ami sokkal nagyobb és mivel ebben az évben adták át elég új, és klasszul felszerelt. Sok család "zarándokol" el ide, és töltenek itt egy egész napot. Piknikeznek, beszélgetnek, a gyerekek pedig közben jókat játszanak. Biztonsági szolgálat is van, akik még arra is figyelnek ha nem megfelelő korosztály használja a játékokat. Ma épp ránk is szóltak hogy a libikóka bizony nem a felnőttek játéka, még akkor se, ha közben a 11 hónapos ott van az ölemben! Megértettük, tudomásul vettük! :)

A hétvégén volt alkalmam megfigyelni azt is, hogy bizony komoly gond itt a szemét. Főleg, hogy gyakran elég erős a szél, és hamarosan nagyon meleg is lesz. Többször láttam, hogy a kutyakakit zacskóba teszik, de el már nem viszik, hanem valahova lerakja az utcán, és ott díszeleg. Igaz szemetest tényleg elvétve látni, inkább nagyobb tereken, szép maci formájút is, ami csodás a gyerekeknek, de lehet első ránézésre inkább játéknak gondolják a turisták, mintsem kukának. De annak is gondolom megvan az oka, hogy nincs az utcákon kuka: egész egyszerűen nem is férne el. A szemetet zsákokban teszik az utcára, így még nehezebb közlekedni. Szelektívet is gyűjtenek, erre külön szürke színű zsákot lehet vásárolni a boltban, de nem szortírozzák, hanem ebbe megy bele az üveg, a műanyag a papír, és a fém is, aztán - bízom benne - valaki, valahol kiválogatja. Szinte minden reggel elviszik a zsákokat, tehát bármikor ki lehet tenni a szemetet, bízva abban, hogy a sok kóbor cica semmi finomat nem szagol ki benne, amiért szétszaggatja.

Vásároltunk egy nagyot a Lidl-ben, ami a lakhelytől 40 perc busszal, és elég alaposan ki kell számolni az indulást mert sokszor 5-10-15 perccel előbb érkezik a megállóba a busz, vagy nem jön... Az árak egyébként tényleg jók, érdemes a tartósabb élelmiszereket itt megvenni. Ami külön tetszett, hogy a makadám dió még olcsóbb is, ami viszont meglepett, hogy amivel az áruk többsége Olaszországból érkezik, angolul nem szerepel a címkén semmi információ, csak francia, német és olasz nyelven. Íme egy galéria, árakkal, képekkel:

Ettünk fagyit is. Bugibba főtértől nem messze van egy népszerű fagyizó a sottoZero, sokan járnak ide, és ajánlják is a helyiek. Mi két gyerek és egy kis méretet ettünk,ami egy-két gombócnak felel meg, pont elég is volt.

Voltunk a parton is újra, Apa tudott kicsit nézelődni is a vízben. Én még nem erőltetem a fürdést, mert azért a levegő hűvös volt, 17 fok kint és ennyi a vízben is!

wp_20160325_15_57_34_pro.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr958531892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is