- Élet Máltán - Málta Most -

albérlet és munka

2016/02/29. - írta: manapi

Mivel Apa (értsd férjem, gyermekeim apja) és Unokatesója előre mentek, hogy kicsit biztosítsák az érkezésünket, ezért néhány Máltai élmény így is ér már minket. Két kicsi gyerekekkel nekem se lenne egyszerű, így az Unokatesó Felesége segíti addig a mindennapjaimat, és együtt várjuk minden este a sykpe hívást, hogy megosszák velünk az élményeiket a Srácok.

Mint írtam munka már részben van és lakást is találtak, bár az utóbbi egy évben drasztikusan emelkedtek Máltán a bérleti díjak. Míg tavaly 370 Euróért már lehetett bérelni három szobás lakást, ez most legalább 150 Euróval több. Legalábbis ez a tapasztalatunk, mert azon a környéken ahova terveztünk menni már 500 Euróért se találtak 3 szobás kecót. Így végül át is helyezték magukat a sziget másik végébe, ami az északinak mondott terület, ahol egyébként rengeteg hotel és vendéglátóegység (így munka is) és persze bevándorló (sok magyar is) van, és szezonban rengeteg turista megfordul. Most elég barátságos a terep, no meg az időjárás is (18-20 fok).

A fővárost túl pörgősnek találtuk (Valetta és környéke), kb mint Pesten a 6-7-8 kerület. Ami tetszett volna és gyerekkel kifejezetten ajánlatosnak ígérkezett az Marsaskala város, de mint írtam itt nagyon nem volt olyan lakás ami megfelelt volna árban és igényekben, így lett helyette a San Pawl il-Baħar megye  ezen belül is Qawra városka. Itt 3 városka van elég rendesen egybeolvadva (St Paul's Bay, Bugibba és Qawra) és lassú tempóval egy óra alatt keresztülsétálható.

A lakás amit találtak nem álmaink netovábbja, legalábbis ahogy a képeket elnézegettem, de viszonylag kedvező 550 Euró (plusz kaució és közvetítői díj + egy hónap) a bérleti díj havonta, és csak 3 hónapra kellett szerződni ami azt jelenti, hogy akár válthatunk is hamarosan (az már más kérdés hogy a szezon közepén ez nem ajánlatos, mert magasabbak a bérleti díjak). Fontos szempont volt, hogy a lakásban legyen 3 szoba és ebből kettő elég távol essen egymástól, hogy az éjszakai orszi porszizás ne feltétlenül ébressze fel Unokatesót és Feleségét; penészmentes falak azaz ne legyen földszint se tetőtér és körbe legyünk véve lakásokkal, így minimális legyen a kültérre eső felület; két fürdőszoba lehetőleg külön helységes wc (azt hiszem ezt nem is magyarázom - 2 kisgyerek + 4 felnőtt); és lehetőleg teljesen felszerelt, és bogármentes legyen. Nos amint az várható volt, mert látszott, hogy a kínálat elég gyér (alig tudtak megnézni pár lakást ebben az árkategóriában), el kellett engedni néhány kritériumot, így maradt el a két fürdő+wc igénye mivel sajnos a lakásban egyben van a két helység, de legalább egy kád azért belefért. Nem biztos hogy hosszútávú lesz a bérlésünk, főleg ha már látjuk, hogy mennyi pénzt tudunk lakásra áldozni és találunk másikat ami jó nekünk! Ráadásul észak felé esik egy szoba ami Unokatesójéké, és a másik két szoba ablaka dél felé néz (ez lesz a miénk és a gyerek/vendég szoba) ami nyáron lehet túl meleg lenne. Meglátjuk...

Na, most már látom, eleinte elég sok időm el fog menni a blogolással ha mindent le akarok írni. Úgy vagyok vele, ha más szeretne lépni és elhatározta magát akkor hasznos infókhoz is juthasson általam, hiszen tudom, nekem is nagyon sokat segítettek ezek a fórumok!

Ezért biztosan lesznek rövid és tömör posztok, mert ha már Máltán leszek a gyerekek, a nyelv tanulása, és a hely felfedezése sok időmet elviszi majd!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr808428946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is