- Élet Máltán - Málta Most -

This is Malta

2016/10/09. - írta: manapi

Közben megfogalmazódott mi az amit annyira nem tudtam megszokni itt Máltán: az átgondolatlanságot! Ezt nem is részletezem, lehetne hosszan írni, hogy miben tapasztaltam ezt, de aki idejön nyaralni, vagy ideköltözik az látni fogja, egyből! 

Azt hiszem erre mondják itt Máltán, hogy:

"This is Malta!"

Néhányat képen is meg tudok mutatni, de sok olyan élmény érheti az embert, amit nem tud lefotózni és ahol csak ingatja a fejét, és nem érti, ezt most miért?

Sajnos egyik másik ijesztően baleset veszélyes, és amikor arra gondolok beszakad-e vajon a gyerek alatt a nagyon jól kidolgozott járda, vagy ha reklamálnom kell a számla miatt, elfogadják-e azt a remek nyugtát/szerződést amit bizonylatnak szántak, akkor talán érthető, miért nem vagyunk annyira biztosak abban, hogy itt éljük le az életünket. Bár kinek-kinek mi a fontos, tehát ez nagyon szubjektív, és van aki ezeken az apróságokon hamar túlteszi magát. Azt hiszem, ha mindenáron itt szeretnénk élni, akkor mi is elviselném ezeket, de így egyre zavaróbbak.

Ha pedig arra gondolok, hogy hol és milyen gesztenyét szeretnék kikaparni a gyerekeimnek, akkor sem Málta a jó választás. Értem ezt arra, hogy ha nem rakok a gyerek alá valamilyen passzív jövedelemforrást, ami hozza neki a pénzt úgy, hogy alig kell tennie valamit, vagy nem rendelkezik nagyon jó vállalkozó vénával és nem tud érvényt szerezni magának a máltaiak között, akkor nem sok esélye van itt egy kényelmes és biztonságos jövőre. Jómunkás emberként - ahogy nekünk is - elég sok nehézséggel kéne szembenézniük, bár tény, ez sok mindentől függ, mégis azt látjuk most, hogy máshol talán könnyebb lesz. Nekünk is...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr8511782403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is