- Élet Máltán - Málta Most -

a változatosság gyönyörködtet

2016/10/06. - írta: manapi

Immár második évfolyamos oviba járunk a nagylánnyal, és azt látom most határozottan jobban élvezi, mint az előző pár hónapot még a nyári szünet előtt. Nem is fejtegetem a miérteket, csak örülünk neki. Nagyából beszereztük a laza kis listát, ami egész évre kell a gyerek jó mulatságához (filc, ragasztó, ceruzák, papírzsepi stb), ugyan egy-két dolog kimaradt, de fokozatosan gyűjtögetem és viszem be nekik. A tavalyi egyenruha még mindig jó rá, csak cipőt vettünk újat, de azt se kellett volna, mert kaptunk egyet ajándékba tesóméktól, és ahogy elnéztem azt jobban is szeretni. A kilátás a suli mellől még mindig a régi:

wp_20161004_13_07_19_pro.jpg

Most az autót mi használjuk így azzal jövünk megyünk. Ezen a héten 8:15-13:15-ig vannak, jövő héttől már 7:45-re is lehet vinni, de ugyanígy 13:15-kor lehet elhozni. Az érkezéskor belefér 15-30 perc késés, de délután azért jó ha pontosan érkezek, mert amikor nyitják a kaput már elég szép sorokban állnak a szülők, és nyomakodnak egy nagy terem felé, ahol egyszerre engedik el a gyerekeket. Azt tapasztaltam, hogy a máltai emberek többsége nem tud sorban állni, vagy átgondoltan haladni a tömegben, simán megállnak csevegni az ajtóban, vagy a lépcsőn, amíg 30 ember vár mögöttük és olyankor se ki se be. Viszont, ha még időben beáll az ember a sorba valamivel gyorsabban ki is jut, de a tolongás és az "excuse me, sorry..." ebben az évben sem marad el, csak akkor még egy másik kapunál zajlott ez.

wp_20161004_13_07_31_pro_2.jpg

Bent viszont minden rendben. Immár négyéves nagylányunk nagyon jól érzi magát, bár még mindig nem érti sokszor mi történik, vagy mit mondanak, de gyorsan felveszi a fonalat, és élvezi az ott töltött időt. Festenek, kimennek az udvarra, esznek, énekelnek, mondókáznak közösen, úgy ahogy kell.

Én még mindig nem találtam munkát, amit esetleg hétvégén tudnék csinálni, és kisegítené a havi büdzsénket. Egy-két alkalmi meló akad azért nekem is, de ez épp egy icipici kiegészítés csak. Múltkor épp beteg lett a nagylány, elmentünk orvoshoz hazafelé kiváltottuk a felírt antibiotikumot és lázcsillapítót is vettem összesen 16€-ért, aztán elmentem takarítani 3 órát, és kaptam 15€. Végül is volt értelme, csakhát....

Ezek miatt egyre jobban úgy látjuk, hogy nincs Máltán olyan anyagi biztonságunk, amiből kényelmesen meg tudunk élni, vagy legalább azt látnánk, hogy majd a gyerekeket megfizetik itt a munkájukért, ha tegyük fel nem lesznek sikeres vállalkozók és/vagy nem tudunk nekik pár passzív jövedelemről gondoskodni. Az biztos, hogy hosszútávon nem telepszünk meg itt, és most már az is tuti, hogy tovább megyünk más országba aminek záros határidőn belül el kell dőlnie. Úgy látjuk felesleges belekezdenünk itt építgetni a jövőnket, de az is lehet már a telet se várjuk meg. 

De télnek persze még nyoma sincs, és ezt most nagyon élvezem, sőt az egész utóbbi fél év nagyon jó volt itt. Odakint most is tombol a nyár, 30 fok nappal éjszaka is csak 20-25-re csökken, nagyon kellemes napos idő van. Ugyan volt egy hét rossz idő, aminek köszönhetően lehűlt egy kicsit a tenger (20-21 fokos lehet), de azért még simán lehet strandolni, és fogunk is. Olyan jó most kint lenni a gyerekekkel a szabadban, bár inkább csak délelőtt van egy kicsi időnk erre meg késő délután de ez lehet játszótér, strand, városnézés bármi, az időjárás most a legtutibb mindenre. Na majd hétvégén...

A növények is virágba borultak, és elkezdődött a máltai mezőgazdasági szezon is. Annak az egy hét esőnek köszönhetően kizöldült több szántóföld, ami tél előtt szerintem még beérik akármi legyen is az, és persze sok dolog tavaszra, amit gondolom most ültetnek. Néhány virágot lefotóztam:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr8211774597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is