- Élet Máltán - Málta Most -

Recycle Malta

2016/08/02. - írta: manapi

Ez a facebook csoport (a recyclemalta.org facebook adaptációja, szponzoruk a treehouse.com.mt) a legújabb hobbim! De, hogy kerek legyen a boldogságos érzés szükség van hozzá egy két dologra: főként időre, autóra, és szervezésre! 

Arról van szó, hogy üzemel itt ez a csoport, ahol a megunt, elhasználódott, lecserélni kívánt ilyen-olyan holmin túl adhatnak az emberek. Egy virtuális lomtalanítás. Csinálnak pár fotót, felteszik a csoportba és aki kapja marja ingyen viheti! Szigorúan ingyen! Adományvonalként is felfoghatjuk, és nagyon jól működik. Néha pedig olyan kincsekre lehet bukkanni, hogy csak na. 

Számomra ez nagyon addiktív elfoglaltság lett, mert egy nagy lukat tömött be az életemben, mégpedig a sikerélményt. Az, hogy találok számunkra valami nagyon hasznos dolgot, csak le kell szervezni, elmenni érte és a mienk, ami ráadásul ingyen van, ez nagyon jó érzéssel tölt el. Olyan mintha az utcán folyamatosan találnék pár eurót. Igaz, nem teljesen ingyen van, hiszen az utazás költségeit mi álljuk, de eddig úgy érzem teljesen megért minden befektetett energiát. 

Az üzemeltetési szabályzatot mindenképp érdemes átfutni, de gyakorlatilag a szisztéma, hogy úgy kell lecsapni a dolgokra, mert általában az első hozzászóló viheti a kiszemelt cuccot, vagy az első érkező (bútoroknál ez szokott inkább lenni). De ez nem kötelező, a hirdető dönthet úgy, hogy másnak adja oda az ajándékát. Tehát felkerül egy "termék", és pár perc után már le is ütik, van hogy másodperceken múlik kié lesz. Én például hajszál híján így jutottam volna egy teljesen működő klímához külső belső egységestül, ha valaki tizedmásodpercekkel meg nem előz, végül Ő vihette. Rossz érzés volt... Ha megvan a nyertes privát üzenetben megbeszélhetik a részletek, mikor, hol lehet átvenni. 

Eddig velünk mindenki nagyon rugalmas volt. Sikerült már "leboltolnom" így egy számítógépasztalt, webkamerát, mikrofont, monitort, vezeték nélküli vonalas telefont, ágyat matraccal, még egy matracot, egy "szieszta" típusú gázfűtőt, a gyerekeknek vagy 20 pár kis cipőt, magamnak és Apának ruhákat. Persze a minőségük nem mindig kifogástalan, vannak lehasznált darabok, és bizony volt olyan ruha és kis cipő, amit én inkább kidobtam, nem adtam volna ajándékba senkinek. Az ágy a matraccal pedig parkol most a társasház legfelső emeletén egy félreeső helyen, mert egy két bogárkát láttunk rajta, így jobbnak látjuk előbb lekezelni majd valamivel és csak aztán használni, de most még nem kell. A monitorra például azt írta a srác, hogy nem működik, de talán javítható, és mivel Apa egész jól bütyköl dolgokat gondoltam mi baj lehet, max szerel kicsit, ha lesz kedve. Hazahoztuk, kipróbáltuk és lám-lám működik ez, csak tényleg nem egy tökéletes darab. Videoseven a márkája, vibrál a képe kicsit, a hangszórója búg, ha be van kapcsolva,de ha kikapcsolom nem hallani semmit. Viszont most van még egy monitor, így amíg én a blogot írom a nagylányom tud mesét nézni. Praktikus! 

wp_20160802_15_18_16_pro.jpg

Anyagilag nagyon kiszámoltan élünk, főleg most, hogy fogorvosra is gyűjthetünk, és ilyenkor pont a kényelmi cuccokról mondunk le. Ezért is esik olyan jól levadászni ezeket, mert sok dolog már most nagyon hasznos, vagy az lesz, de az tuti, hogy nem költenénk rá. Sokszor van bennem olyan érzés, hogy húú ezt de elhoznám, mert olyan szép, de épp nagyon nincs rá szükségünk (például egy szekrénysor, vagy kitűnő állapotú konyhabútor komplett stb), és bizony eszünkbe jutott, ha itt vennénk egy felújítandó lakást és be kéne rendezni, a Recycle Maltára felrakott dolgokból simán be lehetne rendezni. Sok az öreg bútort is, amiket hobbiból felújíthatnak. Nagy divatját éli a DIY, itt aztán van hozzá alapanyag és gyönyörű dolgokat lehet varázsolni: hintaszékek, komódok, tükrös szekrények rengeteg holmi. De vannak ingyen elvihető járólapok, ajtók, dobozok, játékok, ruhák, bútorok, és még több és több. 

És nagyon pörög a csoport.: naponta 10-30 dolog kerül fel, sokszor egy személy több dolgot is feltesz, hétvégén pedig még aktívabbak. Ha pedig valakinek szüksége van valamire, azzal is meg lehet próbálkozni, bár ez egy kicsit lassabban szokott működni. Nagyon bejön ez a csoport, örülök, hogy ráérek ezzel foglalkozni, és hogy ilyen sikerélményt nyújt! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr448930456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is