- Élet Máltán - Málta Most -

egy nagy máltai nyaralás 2016 (2. rész)

2016/07/16. - írta: manapi

utazás és szállás

Ha végre leszállt a repülő, akkor jó tudni, hogy pénztárcától és igénytől függően rengeteg variáció van az utazásra. A teljesség igénye nélkül, amikről én hallottam:

  • Fekete taxi - ecabs: az Ő áraik nagyon jól kalkulálhatóak a honlapjukon, nem a legolcsóbb megoldás, de kiszámítható (Repülőtér-Mellieha 30€). A kocsijaik színe fekete, nincs különösebb taxi jelzés raktuk, max az oldalára fel van ragasztva egy ecabs matrica.

  • Fehér taxik: ők is fix tarifával mennek, és zónák szerint van az ár meghatározva. Különös ismertetőjük, hogy fehérek, és taxi+szám a rendszámuk. Nincs tapasztalatom velük.
  • Vannak a kedves honfitársak, például Origó Gábor, aki szintén vállal reptéri transzfert. Előnye, hogy rugalmas és nagyon segítőkész, plusz némi magyar nyelvű idegenvezetés biztos belefér nála a fuvarba! Árakat tőle facebook-on lehet kérni, de például egy Repülőtér-Mellieha út kb 20€ két főnek. Rajta kívül vannak mások is akik szívesen fuvaroznak, ajánlatokat az Egymást segítő máltai MAGYAROK csoportban tudtok kérni.
  • Tömegközlekedés: Mostanság majdnem tökéletesen tervezhető, de csak miután talajt fogott az ember, és előzőleg letöltötte az app-jukat (egyelőre nagy bánatomra csak Android-ra, és iPhone-ra érhető el, windows phone-ra még nem). Persze ez nem azt jelenti, hogy kényelmes, és megbízható buszozni, előfordulhat ugyanis, hogy hiába tudjuk hogy két órán belül megérkezik a kiszemelt járat, ha az már egyáltalán nem biztos, hogy fel is fér rá az ember a csomagokkal. Mindenesetre a legolcsóbb megoldás: egy út 2€ még akkor is ha két órán belül többször átszáll az ember, csak a jegyet mindig meg kell tartani és felszálláskor megmutatni a sofőrnek. (szezonon kivűl 1,50€ a jegy). De megvan a bája a buszozásnak szerintem, és egyáltalán nem lehetetlen eljutni vele A-ból B-be, mi is ezt a megoldást választottuk az első utunkra a reptérről (bár ez nem háztól-házig szolgáltatás az előzőekkel ellentétben). 
  • Autóbérlés: Erre rendkívül sok ajánlat van, szinte minden sarkon van egy ilyen üzlet. Ismerek egy magyar vállalkozót is, aki valamivel szerintem kedvezőbb, mint mások, de mindenképp előny, hogy magyarul tudja lekommunikálni az ember az üzletet. Még a nyár elején kértem ajánlatot tőle (Tom Dallos) facebook-on, a legolcsóbb verzióra, két gyereküléssel, de mindenképp légkondis autóra. Egy Ford Ka-t ajánlott 20€-ért egy napra, ha munkaidőben kell kiszállítani, ha nem akkor extra 12€.

route-map.jpg

Szállások tekintetében sokat gondolkodtam, hogy mit és hogyan írjak meg. Ez egy nagyon összetett téma, és úgy érzem nem vagyok itt elég ideje, hogy tudjam, ismerjem minden zegzugát. Millió lehetőség van, a szoba vagy felszerelt lakás bérlésétől, az Airbnb-n Tripadvisoron  és booking.com-on át, a wellness hotelokig. Mivel ez nagyon függ attól, hogy ki-ki milyen szempontokat tart fontosnak, mennyit engedhet meg magának, mikor érkezik, és mivel a sziget egyik fő profilja a vendéglátás, azt gondoltam rábízom az ideutazóra a szállása kiválasztását, amit az interneten széles körben meg is tehet. Természetesen szívesen segítek, ha valaki tőlem kérdezne, de a facebook-on is sokan ajánlanak kiadó szobát, lakást rövid és hosszútávra egyaránt. Magyar és máltai csoportok százai állnak rendelkezésre a kereséshez, és pont ezért nem vállalom a kivesézését, mert nem tudom garantálni a megbízhatóságukat. Plusz a legjobb talán ajánlások után menni, akár nyaralni jön az ember, akár kiköltözni vágyik.

UPDATE: Mivel Unokatesó tesója és annak családja (2 felnőtt 1 gyerek) hamarosan ideutazik nyaralni, látogatni, így van egy kis infóm azért az árakról. Ők a legolcsóbban szerették volna kihozni a szállást, de persze azért igényesen és viszonylag közel hozzánk. Így találtak egy stúdiólakást Bugibbában, ami egy szoba plusz nappalis konyha és fürdő, szépen berendezve és teljesen felszerelve. 7 éjszaka lett 490€ azaz 70€/éj, plusz mivel közvetítő segített, Ő kért 10%-ot. Ami a csavar a dologban, hogy még egyszer ugyanennyit ki kellett csengetni foglalónak (ami természetesen visszajár a távozáskor ), és így az egésznek a felét kérte most a tulajdonos. Azaz 990-ből most kifizettek 500€ a többi beköltözéskor. Mondjuk ezért az összegért lehet, hogy többen is elférnének a lakásban, bár biztos van egy maximum ami még belefér a tulajdonosnak, ez nem került szóba. Összegezve tehát: egy aranyos kis lakás felszerelten, a sziget északi részén, olcsón 190.000 Ft.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr488892926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is