- Élet Máltán - Málta Most -

Baba-Mama klub

2016/04/14. - írta: manapi

Qawra-ban a templom egyik kis termében hetente két alkalommal szerdán és csütörtökön délelőtt van a Baba-Mama klub.

Ez leginkább a külföldi anyukákat vonzza, a szervező is egy külföldi, ha jól emlékszem orosz-lengyel anyuka a másfél éves kisfiával. A máltai anyukák nem igazán jönnek azt mondják, bár előfordul: ma például egy nagymama elhozta az unokáját. Lehet a helyi szülők dolgoznak, vagy máltaibb társaságot keresnek. Ma ha jól emlékszem 6-7 anyuka és kis gyerkőce volt, én duplán erősítettem a tábort a két gyerkőccel és azt hiszem mi voltunk a legfiatalabb és a legidősebb gyerek is. Általában másfél és két éves kor között járnak ide, de szerintem nincs megkötés. A játékok is vegyesek azért többsége a kisebbeknek való, de a 3 és fél éves lányom is megtalálta a szórakoztató játékokat magának. Fél 10-től negyed vagy fél 12-ig lehet maradni, ami ideális szerintem, hiszen ebben az időszakban nagyon aktívak, és utána még időben lehet ebédelni és aludni. 1,5€ egy gyerek, és 2€ két gyerek esetén a részvétel. Ezért az anyuka teát kávét is ihat és van keksz is kitéve, de sajna a tisztaság itt sem fontos. Igaz nehezen is lehet tisztán tartani ennyi játékot és a habszivacs puzzle a földön körberakva nagyon jó puha talajt eredményez, de ha csak nem szedi fel az ember egyesével, akkor elég nehéz takarítani. Így gondolom nem is takarítják. Úgy tűnt a fenntartó egyébként a templom lehet, az anyuka csak szervezi, és max a nasit meg az italokat szervírozza, tehát nem Ő vitte be a játékokat és bonyolítja le a takarítást.

Az anyukák tényleg a világ minden tájáról érkeztek, de mindenki nagyon szépen beszélt angolul. Én még annyira nem folytam bele a beszélgetésekbe, néhány szót váltottunk, bízom benne hamarosan nekem is jobban megy majd az angol. Egyébként mindenki nagyon kedves volt, a gyerekek is természetesen!

Mellékesen: tegnap tűnt fel, hogy mi az ami annyira más a házak homlokzatán. Az ablakok egy síkban vannak a falakkal, és nincsenek ablakpárkányok kialakítva, ha mégis, akkor az inkább csak díszítő elemként. Oké, gondoltam, hiszen nem sok eső esik, végül is minek:

wp_20160414_13_22_48_pro.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr328606614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is