- Élet Máltán - Málta Most -

máltai szuvenírek

2016/09/27. - írta: manapi

...mert van tippem a pénzköltésre is

Most, hogy annyi rokon és barát meglátogatott minket - aminek nagyon örültünk - , sokszor felmerült a kérdés milyen apróságot vigyenek haza emlékbe, vagy az otthon maradtaknak ajándékba. Persze ez pénztárcafüggő is, de azt láttam sajnos lehetőségekből nincsen ellátva a környékünk.

Például ünnepek, vagy más események alatt, mint a Medieval Festival volt áprilisban, láttam kézműves standokat, ahol szép ajándékokat lehetett venni, és emlékszem a vasárnapi halpiacon is rá lehetett akadni egy-egy gyöngyszemre (a képen akvarell festmények), de ezek kötött helyszínek. A nyár folyamán egyébként akadt kézműves vásár, de ezt valahogy nem reklámozták be kellőképpen, másrészt ezeken nem csak a helyiek árulják a termékeiket, hanem más nemzetiségűek is.

wp_20160807_12_16_32_pro_2.jpg

Mi inkább kirándulássokkor ugortunk be ajándékboltokba például Valettában, Mdinában, és ott próbáltunk valami helyit, személyeset, és szépet választani. Ezekben a boltokban pontosan az a felhozatal amire az ember számít. Egy két kézzel festett tucattermék (fából készült csipeszek, könyvjelzők, ceruzák stb), a gagyi kínai nyomott mintás pólók, sapkák, hűtőmágnesek, egyéb porfogók, stb. De azért akad a nagyon drága és törékeny Mdina glass-ból is egy-két csecsebecse, és van a tradicionális helyi likőrökből és édességekből is. Ezek tényleg pár eurós dolgok, hűtőmágnes például 1-4€-ig és ezen az áron sok egyéb apróságot is találhatunk, amire rá van írva, hogy Malta, vagy Gozo. Ezeknek lehet aztán örülni otthon, de ha minőségit (és drágábbat) szeretnénk, akkor azt ne a szuvenír boltokban keressük. A tradicionális helyi magokkal teli édességről (Ta' Pavia) egyébként megoszlanak a vélemények, van akinek bejön van aki nem bírja megenni. 

img_3899.JPG

Egyelőre nem fedeztem fel hol lehetne az év minden napján megvásárolni a jobb fajta helyi dolgokat. A gyerkőcök miatt még nem tudtam bemenni minden boltba Valettába, pedig biztos, hogy van olyan üzlet ahol meg lehet vásárolni például a Strawberry Dessert Wine-t, amit Mgarr-ban az eperfesztiválon lehetett vásárolni. Mint ahogy az mdinai üvegfújóknak is rengeteg kisebb boltja van a turisták által látogatott helyeken, és ezek egyébként tényleg szépek, ha valaki vázát szeretne hazavinni, vagy egy szép medált. A helyi borokat is érdemes keresni, mert azt hallottam nagyon finomak, ezek 15€-tól már kaphatóak.

Akik pedig itt jártak élményeket (és rengeteg fotót) is hazavittek magukkal, megkóstolhatták a helyi specialitásokat például a nyulat, tintahalat, kardhalat. Étteremfüggő, de 12€-tól már lehetett kapni különlegesebb fogásokat, és mi nem csalódtunk, finomakat ettünk. A legtöbb várost és nevezetességet bejártuk és hajókázás is volt (5€-tól) .

Egyébként én a gyerekeknek való ajándékokkal voltam nagyon gondba, nem is találtam semmi érdekeset sajnos, így csak néhány apróságot küldtünk. Úgy voltunk vele, hogy inkább, megajándékozzuk Őket élményekkel, majd ha meglátogatnak minket, mert az viszont bőven akad, hiszen Málta a Földközi tenger egyik legtutibb merülőhelye és akadnak különböző egyéb tengeri mókázások, meglátogatni való helyek is.

wp_20160926_10_55_06_pro.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sucess.blog.hu/api/trackback/id/tr2911746175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
minden mi ezen az oldalon áll, lehet tévedés is